#8: Tang – fra økosystemer til klasseværelset

Shownotes

I de danske episoder inviterer Katrine fra Fjord&Bælt og Cecilie fra SDU hver gang en ny gæst med ombord – nogen der på den ene eller anden måde beskæftiger sig med tang og mad. Sammen dykker vi ned i, hvorfor tang er så spændende. Hvad gør det unikt? Hvorfor i alverden skal man spise det? Og hvad kan man egentlig lave med det? Vi taler med alt fra tangfarmere til fødevareprofessionelle og formidlere og tager en tur rundt om tangdyrkning, smag, næring, bæredygtighed, forarbejdning – og alt det midt imellem. Podcasten er en del af Interreg-projektet AlgaeFood, hvor danske og tyske partnere arbejder for at gøre tang til en naturlig del af vores madkultur – som et sundt, bæredygtigt og velsmagende valg på tallerkenen.

I denne pilotepisode kaster værterne sig ud i den fascinerende verden af tang og alger. Sammen undersøger de forskellen på mikro- og makroalger, og hvorfor tang er både sundt, bæredygtigt og fuld af potentiale som fødevare. Undervejs taler de om, hvordan tang bidrager til økosystemet og til vores hverdag – fra kulstoflagring og vandrensning til rekreation og sunde måltider. Og hvorfor er undervisning og formidling så afgørende, hvis vi skal få flere til at spise tang? En nysgerrig, lærerig og let humoristisk samtale om alt det, tang kan – og hvorfor du måske bør snacke noget tang næste gang, du er ved stranden.

Neuer Kommentar

Dein Name oder Pseudonym (wird öffentlich angezeigt)
Mindestens 10 Zeichen
Durch das Abschicken des Formulars stimmst du zu, dass der Wert unter "Name oder Pseudonym" gespeichert wird und öffentlich angezeigt werden kann. Wir speichern keine IP-Adressen oder andere personenbezogene Daten. Die Nutzung deines echten Namens ist freiwillig.